Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

captain cook

31. 10. 2012 6:05
nikdo nemuze nacpat nic, co si sam nenechas nacpat

U nas u protinozcu v drivejsich letech obvykle cekali az nam skonci jarni (rijen-zac. listopadu)dostihova sezona a hned po Melbourne Cup Day v prvni listopadove utery  zaplavili obchody vsim moznym vanocnim. Byvavalo. Letos zacaly obchodni domy s "malym koutkem" vanocnich ozdob a dekoraci uz na zacatku zari! a odtud se postupne rozsirovaly!!!

Zacatkem rijna prinesl Aldi na zdejsi trh vsechny mozne nemecke trvanlive vanocni pochutiny od pernicku po stoly, s nimi italske Panettone a australsky Christmas cake. Jesteze nikde dosud nezacali hrat vanocni koledy - tu prijde az nekdy v listopadu.

Pro normalniho obcana neni nijak tezke ignorovat vystavy vanocniho zbozi, ale kdyz zacnou s koledami od rana do vecera v kdejakem vetsim obchode, je to ke zblbnuti. Jak to snaseji chudaci zamestnanci, nevim.

Presto plati, ze nikdo nemuze nikomu vnutit nechtene. Nejsme k tomu prikovani. Kazdy ma moznost to ignorovat nebo rici nabizenemu zbozi ne a odejit k necemu jinemu.

0 0
možnosti

jita

30. 10. 2012 8:35
Co s týká slev potřeb pro školáky

To snad jen vědma dokáže nakoupit co bude dítě opravdu potřebovat. Na spoustě škol ještě pořád tají co bude dítě potřebovat a 1. září nadiktují co musí dítě mít co nejdříve - nejlépe včera. Přitom většina věcí je jasná už koncem školního roku. Takže kdyby dítě s vysvědčením dostalo i seznam pomůcek pro další rok, mohli by v klidu nakoupit na začátku srpna, kdy se objeví akce typu zpátky do školy a drobnosti se potom doladí na začátku roku. J

o potom by nebyly takové problémy jako měla neteř, kdy začátkem roku marodila a co potřebuje tahala ze spolužáků jak z chlupaté deky a stejně ještě neví všechno a občas je se diví. Naštěstí je takový flegmatik až lajdák a tak jí to vůbec nevadí, ale co si pomyslí učitelé o rodině, kde nejsou schopni seznat základní pomůcky do školy.....

Kdyby dostala seznam učebnic a pomůcek při zápisu do školy, nebyl by problém a vše by měla hezky připravené 1. září doma na stole a nemusela se ještě počátkem listopadu vymlouvat, že knížky ještě nesehnala.

0 0
možnosti

tajny agent

30. 10. 2012 8:19
Normal ...

podnikatele zebraji o penize ...

0 0
možnosti

vzdyt_to_rikam_02

30. 10. 2012 8:55
Re: Normal ...

ty seš taky žebrající podnikatel;-D

0 0
možnosti

krpec_34

29. 10. 2012 23:35
toto vnucovani je nepodstatne

kazdy to muzeme jaksi  ignorovat, tak nejak po svem, horsi je vnucovani nasilne , bez moznosti alternativ ...

2 0
možnosti

Equus

30. 10. 2012 9:32
Re: toto vnucovani je nepodstatne

Já vánoční zboží v říjnu ignoruju. Nakupuju až koncem listopadu a v prosinci. Myslel jsem si, že vyvalit na pulty čokoládové Mikuláše koncem září je zhovadilost s ignorují to všichni. Jenže Kdykoli jdu kolem plata s Mikuláši, každý den jich tam víc a víc chybí, takže lidi to kupují. Přitom ta čokoláda musí mít minimálně půl roku za sebou, jestliže není dokonce z loňských vánoc. Žrádlo pro velbloudy se nekazí.

0 0
možnosti

mujercita

29. 10. 2012 22:01
Mně se líbí

ta hláška s rozpláclým Mikulášem :-)R^

0 0
možnosti

tramp77

29. 10. 2012 22:00
To, co v obchodě nazývají Mikuláši,jsou z 99% Santa Klausové

nebo Dědci Mrázi. [>-]

0 0
možnosti

pěnice

29. 10. 2012 21:23
Tak zrovna to mě nechává chladnou.

Nenakupuji vánoční sladkosti s takovým předstihem, protože dva tři dny před Mikulášem mi to rádi prodají podstatně levněji.To se netýká ovšem dárků, tam raději s předstihem,protože ty davy ve vánoční době nesnáším.A co se týká levných šuntů ? Nechápu,co máte na mysli.Je jen na nás,co jsme ochotni koupit. Nečekejte,že za pár korun nakoupíte kvalitu,. Takže si vybírám ,podle toho i zaplatím.

2 0
možnosti

žepré

30. 10. 2012 2:11
Re: Tak zrovna to mě nechává chladnou.

Mikulášové nebo velikonoční zajíčci se nekupujó jako potravina, alenýbrž jako dekorace (kterou v nějaké nouzi nebo záchvatu bulemie lze i konzumovat).

0 0
možnosti

sudovec

29. 10. 2012 21:14
Proč?

Proč nám cpou Vánoce už od října? Protože chtějí naše prachy. VŠECHNY.

A hlupák ten, co jim je dá!

0 0
možnosti

MJL

29. 10. 2012 18:18
Proč nám cpou vánoce už od října

Protože si to necháme líbit. Lidská společnost se naučila konzumnímu stylu...manipulují s námi, všemu věříme..necháme se přesvědčit že to a to musíme! mít, kdybych si to nekoupil tak bych snad ani nemohl mezi lidi nemohl bych žít. Na tenhle film každý musí jít ani nemáme jinou možnost po mediálním tlaku který mu předchází.. a ty vánoce lidem pro jistotu připomeneme min. o 2 měsíce dřív ať toho co nejvíc koupí přece! Odpověď je jednoduchá..Proč nám cpou vánoce od října? CELÝ SVĚT JE TOTIŽ UŽ JENOM HNUSNÝ BUSINESS. V podstatě si ta to ale..bohužel..můžeme sami.

0 0
možnosti

pitbulek

29. 10. 2012 17:43
vadí-nevadí

mě zase vadí když vidím mondenní dámu s dlouhými vlasy oblečenou podle poslední módy , prší , a ona má na hlavě nasazené sluneční brýle to se od srdce zasměju nad maloměšťáckým vkusem některých žen - aby bylo jasno nic proti tomu když je léto a děvčata nosí takto brýle ale nosit ješ na sklonku října v dešti mi připadá uhozený stejně jako mikuláš v tuto dobuV

0 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2659x
Nová kniha Neuvěřitelně uvěřitelné příhody z hor /Jednou jsi nahoře, většinou dole:

https://www.databazeknih.cz/knihy/neuveritelne-uveritelne-prihody-z-hor-393044

 

Seznam rubrik